in ,

Călărași: A început Concursul Național “Florin Vasilescu”

În perioada 18–21 mai 2023, are loc, la Călărași, concursul național “Florin Vasilescu”.
Deschiderea evenimentului a avut loc la Biblioteca Județeană Călărași și fost făcută de către președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de prof. Nicolae Micescu, Mihai Beștea – vicepreședintele CJ Călărași și subprefectul Eugen Ilie.

Competiția cuprinde concursul Național de Știință și Tehnică pentru elevii de liceu și concursul Fizica în imagini.
Concursul Național de Știință și Tehnică pentru elevii de liceu se află la ediția a XXII-a și se adresează elevilor de liceu și promovează spiritul de echipă, capacitățile creative și inovative ale elevilor în domeniul științelor și tehnologiilor.

Concursul Fizica în imagini este la ediția a III-a și cuprinde filme de scurtă durată având ca tematică fenomenele fizice. Se adresează tuturor elevilor, indiferent de vârstă, formă de învățământ, profil.

Înscrierile au fost deschise până la data de 8 aprilie 2023.

Sala de expoziții a bibliotecii a fost inundată de numeroase proiecte, fiecare reprezentând eforturile și ingeniozitatea tinerilor participanți. De la roboți și soluții ecologice, la experimente științifice și invenții practice, concursul a acoperit o gamă largă de domenii tehnice și științifice. Juriul format din specialiști în domeniu și profesori experimentați a evaluat cu atenție fiecare proiect prezentat, evidențiind inovația, rigurozitatea științifică și potențialul impact.

În această zi, Sala Perspective a Bibliotecii Județene Călărași rămâne deschisă și publicului iubitor de fizică, până în jurul orei 18:00.