Calarasi: Şoferul care a omorât o fetiţă pe trecerea de pietoni a fost arestat

A doua zi după înmormântarea fetiţei încă se aprindeau lumânări la locul accidentului

Soferul care a accidentat mortal o fetita care traversa strada pe trecerea de pietoni impreuna cu mama sa, in seara de 23 august a.c.,  a fost arestat preventiv. Judecatoria Calarasi a emis miercuri, 25 august, mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acesta a fost introdus in arestul IPJ Calarasi, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspector de Poliţie Ramona Tudor. Şoferul care a lovit mama şi fetiţa pe trecerea de pietoni va fi cercetat în stare de arest.

În data de 23 august a.c., în jurul orei 21.00, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată cu privire la faptul că pe Str. Prel. Bucureşti (intersecţie custr. Panduri) a avut loc un grav accident de circulaţie.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că o autoutilitară marca Hyundai a surprins şi accidentat pe Str. Prel. Bucureşti două persoane care traversau strada pe trecerea de pietoni.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor, fiind identificat ulterior în persoana lui Matei VIOREL, de 32 ani, din Călăraşi.

În urma accidentului a rezultat decesul minorei Pilaf Andreea, de 4 ani, din Călăraşi, şi vătămarea corporală a mamei acesteia, Pilaf Elena, de 32 ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean Călăraşi, fiind ulterior transferată la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au constat că acesta posedă permis de conducere categoria B din 2008, eliberat de autorităţile italiene.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, urmând a se continua cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului.

Unii au citit și asta: