in

Călăraşi : Accident pe Dunăre provocat de o navă Global Line

accident Dunare Calarasi Global LineAstăzi la ora 11.00, Poliţia de frontieră Călăraşi a fost anunţată că în zona kilometrului fluvial 373, puţin în aval de punctual Chiciu,  s-a produs o coliziune între  convoiul bulgăresc HEMUS şi împingătorul  românesc GLOBAL 1.

Din datele deţinute abordajul s-a produs în timp ce împingătorul HEMUS cu cele 4 barje se afla la ancora, având revizia de ieşire din ţară efectuată, iar împingătorul executa manevra de întoarcere.

În urma abordajului a rezultat avarierea uşoară  la aproximativ 1 m deasupra liniei de plutire la o barjă din componenţa convoiului bulgăresc şi o spărtură la nivelul liniei de plutire la barja GLOBAL 6 din componenţa convoiului românesc, neexistând victime omeneşti sau perturbarea navigaţiei în zona.

La faţa locului s-a deplasat o ambarcaţiune rapidă din cadrul Poliţiei de Frontieră Călăraşi pentru transportul echipei de cercetare şi acordarea unei eventuale  asistenţe.

În momentul de faţă, cercetările se efectuează de către Căpitania Portului Călăraşi, ai căror reprezentanţi au refuzat să ne ofere vreun detaliu, un lucrător care nu şi-a declinat identitatea, din cadrul Căpităniei,  declarându-ne mai întâi (astăzi, la ora 13,15)că nu ştie despre ce este vorba, după care precizând că nu are autoritatea de a oferi date despre acest incident.

Acest eveniment este cel de al doilea în care firma Global Linie de Transport Dunărean S.R.L. este implicată, de la demararea activităţii, în luna august a acestui an. Pe 22 august 2009,din cauza unei defecţiuni la sistemul hidraulic care permite accesul autovehiculelor pe bac, cinci autoturisme au rămas blocate aproximativ 4 ore pe nava proprietate a  companiei care promitea, la inaugurarea liniei de bac Călăraşi – Ostrov, un transport în condiţii de înaltă calitate şi securitate a serviciilor.

Citiţi şi  Sechestraţi pe BAC, la Călăraşi