Călărași: amenzi de 100 000 de lei, aplicate de Poliția Economică

Sancțiuni contravenționale de peste 180.000 de lei au fost aplicate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

În ultima săptămână, polițiștii au acționat în vederea protejării populație la achiziționarea de produse și servicii specifice sărbătorilor de iarnă, cât și pentru respectarea prevederilor legale referitoare la deținerea, transportul, manipularea, depozitarea și comercializarea obiectelor artizanale de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.900 de lei.

Din totalul amenzilor, 17 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 3 conform H.G 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 3.000 de lei, reprezentând valoarea produselor confiscate, respectiv brazi ornamentali, carne, legume, ouă, fructe și pâine, a căror proveniență legală nu a putut fi dovedită.

Unii au citit și asta: