Călărași: Amenzi de peste 100 000 de lei, aplicate de Poliția Economică

În perioada 03 – 04 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite pe raza județului Călărași.

Pentru neregulile constatate, ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 115.400 lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 1.057 lei, reprezentând contravaloarea mărfii expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență (cașcaval, carne congelată, produse din carne, iaurturi, legume, fructe, produse de patiserie), precum și suma de 430 lei, reprezentând sumă nefiscalizată pe casa de marcat.

Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice în colaborare cu polițiști de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor continua în toată această perioadă, pentru protejarea populației împotriva actelor comerciale ilicite și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare.

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași și Direcție de Sănătate Publică Călărași.

Unii au citit și asta: