Călăraşi: Aprox. 5milioane de euro pentru gara de unde vin şi pleacă 5 trenuri

N-am putea spune că staţia CFR din Călăraşi avea vreo problemă. Placată cu marmură albă, încă din timpul construcţiei de pe vremea lui Ceauşescu, gara din Călăraşi răspundea, cu succes, cerinţelor călătorilor şi de după anii 2000.

În definitiv, din Călăraşi, pleacă şi sosesc cinci trenuri, pe calea ferată e chip să pleci din Călăraşi doar la ora 5:40, 07:33, 14:22, 16:35 şi 19,35. Cu toate astea, s-a hotărât că gara Călăraşi trebuie reabilitată. Nu vorbim aici numai de schimbarea tâmplăriei de la geamuri, culoarea canapelelor din sala de aşteptare şi ghişeelor de bilete.

Pentru 4,83 milioane de euro, trebuie realizate consolidarea clădirii de călători, recompartimentarea spaţiilor clădirii de călători, refacerea peroanelor şi finisajelor interioare şi exterioare, instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, precum şi sistematizarea pieţei gării.

Lucrările au început în luna ianuarie 2012, urmând să fie definitivate anul viitor. E adevărat că aproape 70% din fondurile destinate modernizării gării CFR vin de la Uniunea Europeană şi sunt nerambursabile, dar chiar trebuia renovată o staţie CFR care arăta şi funcţiona destul de bine?!

Unii au citit și asta: