Călărași: Are loc etapa interjudețeană a concursurilor profesionale pentru situaţii de urgenţă

În perioada 10 – 12 iulie a.c. se va desfăşura în incinta stadionului municipal ”Ion Comșa” din Călăraşi etapa interjudețeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă – ediția 2019.

La această etapă vor participa servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din șapte județe: Tulcea, Brăila, Ialomița, Galați, Constanța, Buzău și Călărași.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual personalul din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale.

Întrecerea constă în parcurgerea a trei probe: „Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

Pe parcursul acestor manifestări se au in vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia este organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Cei care îşi vor adjudeca locul întâi (S.V.S.U./ S.P.S.U.) au ocazia să participe la etapa finală, care se va desfăşura pe parcursul lunii august în județul Prahova.

Unii au citit și asta: