Călărași: Are loc prima ediție a competiției Rally Raid

În perioada 23-25 aprilie 2021, are loc, la Călărași, prima ediţie a competiţiei sportive de Rally Raid, inclusă în calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, sub denumirea „Cupa Călăraşi”.

Competiţia, care se va derula pe un traseu de aproximativ 300 de km pe raza judeţului Călăraşi, este organizată de Clubul Baja500 Romania, beneficiind de susţinerea Consiliului Judeţean Călăraşi, a Primăriei Municipiului Călăraşi şi a Instituţiei Prefectului – Județul Călăraşi.

Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 23 aprilie, iar startul de concurs se va da sâmbătă, 24 aprilie ora 08:00, de pe platoul din faţa CJCC Călăraşi.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 24 aprilie, începând cu ora 20:00, în locaţia Balta Milotina.

Premiile vor consta în trofee, medalii, diplome şi tricouri personalizate.

Deși CUPA Călărași se află la prima ediție, organizatorii, BAJA 555 Romania, au atras în concurs echipaje sportive la nivel internațional, dar și foști campioni mondiali ai DAKAR și speră să se bucure de recunoaștere la nivel est-european.

Până acum s-au înscris echipaje din Cehia, Ungaria, Italia, Dubai, Ucraina, Bulgaria și România. Echipajul sportiv „CF Moto Romania Racing Team” care reprezintă brandul CF Moto la categoria SSV, va lua parte la întrecerea sportivă.

La concurs participă concurenți cu ATV-uri, SSV-uri în mare parte, mașini 4×4, motociclete.

La această ediție pilot, pentru categoria Amatori, organizatorii vor oferi gratuit derulatoare de roadbook, exact ca la categoria Profesioniști.

Unii au citit și asta: