Călărași: Ateliere de educație financiară pentru copii. Cum se fac înscrierile.

Școala de Bani pe Roți – FLIP ajunge pe 12 septembrie la Călărași, unde va staționa până pe data de 2 octombrie în zona Cinema Orizont (Prelungirea București, Călărași).

Banca Comercială Română își continuă angajamentul de a oferi românilor de toate vârstele ocazia să învețe regulile de bază ale unui comportament financiar responsabil.

Toți copiii cu vârsta între 7 și 14 ani interesați de educație financiară sunt invitați să ia parte la atelierele gratuite și să învețe cum își pot gestiona inteligent bugetul personal. Participanții la ateliere vor avea ocazia de a deprinde secretele unui comportament financiar responsabil prin jocuri și activități interactive, special create de către specialiștii de la Universitatea din Viena.

Școala de Bani pe Roți are ca scop dezvoltarea nivelului de educație financiară.

Cei mici participă la ateliere interactive organizate într-un camion special amenajat și pot învăța reguli de bază pentru o mai bună gestionare a banilor.

În 2019, FLIP a fost prezent în 8 orașe: Pitești, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Brașov, București și Eforie Sud, iar la atelierele de educație financiară au participat peste 7000 de copii.

Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic, în intervalul orar 08:15 – 19:30, iar înscrierile sunt gratuite.

Școlile din Călărași dar și din localitățile învecinate se pot înscrie pe pagina www.scoaladebani.ro

“Ne bucură succesul pe care programul Școala de Bani îl înregistrează de la an la an. Credem că educația financiară este esențială în pregătirea unui copil pentru viață. Ne dorim ca cei mici să pornească în viață cu dreptul, ori acest lucru nu prea e posibil dacă nu au noțiuni financiare de bază și nu știu cum să-și gestioneze banii. Fie că vrem sau nu, modul în care luăm deciziile financiare ne influențează considerabil viața. Vrem, prin Școala de Bani pe Roți, să le oferim copiilor ocazia să pornească în viața lor financiară cu dreptul și să aibă o relație sănătoasă cu banii”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Până acum, în 2019, 117.500 de cursanți ai Școlii de Bani au aflat cum să-și gestioneze mai bine bugetul personal și cum să ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corectă. Adulții sau tinerii interesați să participe la cursurile organizate de BCR pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro pentru a se înscrie la cursuri sau pot solicita acest lucru în sucursalele județene BCR.

Unii au citit și asta: