Călărași: au fost confirmate 3 cazuri de tuberculoză

Trei focare de tuberculoză au fost confirmate de autorităţile sanitare în judeţul Călăraşi, la un liceu, la o grădiniţă şi într-un centru de îngrijire socială. Printre cei internaţi în spital pentru tratament se află şi o asistentă de la grădiniţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului Spitalului de Pneumoftiziologie Călăraşi, Spiridon Dumitrescu, trei focare de tuberculoză sunt înregistrate, marţi, 23 ianuarie 2018, în judeţ. Primul caz a fost depistat la Grădiniţa cu Program Prelungit “Voinicel”, din municipiul Călăraşi, o asistentă fiind internată pentru tratament.

“Este vorba, în primul rând, de o grădiniţă de pe raza municipiului Călăraşi. La grădiniţa respectivă, un asistent medical, o doamnă care făcea triajul copiilor dimineaţa, îi controla să vadă dacă sunt sănătoşi la intrarea în colectivitate, s-a dovedit că a fost depistată cu tuberculoză şi eliminatoare de microbi, echivalentul cazului care este contagios. S-a declanşat anchetă epidemiologică, prin controlarea tuturor contacţilor să vedem dacă a dat boala mai departe sau dacă altcineva din mediul respectiv a îmbolnăvit-o pe doamna. E vorba de 135 de copii care au fost testaţi. Suntem în faza de citire a acestor copii”, a declarat Spiridon Dumitrescu, corespondentului MEDIAFAX.

Toţi angajaţii grădiniţei au fost chemaţi la spital pentru efectuarea unui control radiologic, în timp ce asistentul medical a fost izolat.

Citește mai mult: http://www.gandul.info