in

Călărași: Brânză de vânzare, fără acte de proveniență

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității activităților comerciale din magazine, piețe, târguri şi centre agroalimentare.

Ca urmare a verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Călărași, județul Călărași, polițiștii au identitificat 500 de kg de brânză telemea destinată comercializării, pentru care reprezentantul societății nu a putut prezenta documente de proveniență.

În acest sens, a fost solicitat sprijinul reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, care au dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării pentru întreaga cantitate de brânză.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, au fost identificate la vânzare 8 pungi cu detergent praf, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, produse care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice vor continua.