Călăraşi: Cartier de locuinţe de la Grădina Zoologică spre Canalul Siderurgic

Încă de anul trecut Primăria Călăraşi a intenţionat să preia Portul Călăraşi, complexul portuar aflându-se în proprietatea statului şi în administrarea administrarea Companiei Naţionale  „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu”. Însă, consilierii municipali nu au fost de acord cu preluarea.

Şi anul acesta executivul Primăriei a pus pe masa consilierilor propunerea de preluare a portului, însă aceştia au votat din nou împotrivă, motivând că Primăria nu a explicat destul de convingător cum are de gând să folosească portul.

Luna viitoare, proiectul de hotărâre va fi supus din nou aprobării Consiliului Local, de data aceasta existând şase mai mari să se aprobe preluarea portului.

Consilierul local Ion Ştefan (PSD) spune că acum există un proiect de dezvoltare a oraşului care presupune extinderea oraşului spre canalul siderurgic: „Vrem să-l folosim pentru oraş. Nu ne gândim numai la port în sine. Unul dintre terenurile pe care le preluăm e cel de la cap canal. Când creşte Dunărea foarte mult există riscul de a se inunda zona fabricii Aldis şi grădina Zoologică.

Vrem ca la capătul canalului siderurgic cu Dunărea să instalăm o ecluză. Astfel, nivelul apei, în canal, se va păstra constant şi nu va mai exista pericolul de inundaţii. Avem în vedere ca în toată zona de la Grădina Zoologică până la canalul siderurgic, care are câteva zeci de hectare, să dezvoltăm oraşul. Să facem un cartier de locuinţe.”

Unii au citit și asta:

5 Comentarii

 1. Trebuie neaparat vazut cine are interese latifundiare in zona. Se urmareste cresterea valorii zonei cu banii publici apoi vinderea cu profit a acestor terenuri pentru construirea de asa zise cartiere rezidentiale. Alte SF-uri pe bani publici, alte proiecte cu comisionul de rigoare apoi cumpararea acestor terenuri de catre municipalitate chiar de la consilierii destepti si construirea unor locuinte sociale tot cu firmele lor. Interesanta afacere dar mai trebuie sa asteptam cativa ani sa vedem cat de adanca este gaura iepurelui

 2. Modelu, Roseti, Gradistea, Dragalina – descinderile la cazul cu alcool, intrebarea cheie au stiut politistii din aceste comune de traficul de alcool, ca doar raspundeau de localitatile astea sau au dat cu sapca de pamant ca la bucuresti? Il doare/n sapca pe Margineanu sa-i intrebe ce au pazit? ILF ul – cazul cu furtul de carburanti din conducta Petrom a fost uitat? Si acolo au fost multe implicatii si multi implicati?
  Filiala Petrom Calarasi a inchis ochii la paguba din conducta de carburanti, ce zice directorul de atunci ?!!!!!

 3. dincalarasi.ro are puterea sa opresca acea minte bolnava care s-a apucat sa taie tot ce insemna
  copac pe traseul b-dul Cuza Voda – Aleea Gradinitei? Poate e vorba de cineva care nu iubeste vrabiutele. Ele unde sa se mai iubeasca? Are interesata alta modalitate decat prin boscheti?

 4. Domnilor consilieri cind va ganditi sa creati locuri de munca? Nu stiti in ce stare economica a ajuns orasul asta? Asa credeti ca vom iesii din criza? NU stiti ca ne pleaca forta de munca activa a alte tari?
  Cine o sa stea in noul cartier ? Treziti-va la realitate …. Daca vreti sa face-ti ceva…. FACETI FABRICI,PRODUCTIE SA IESITI CU EA LA EXPORT
  ASTA E CALEA DE A FII RESPECTATI IN LUME… SA FIM CUNOSCUTI CU PRODUSE ROMANESTI CARE SE CAUTA PE PIATA MONDIALA AI SA VA VAD … A! CE ZICETI?
  O SA MAI REVIN IN CIRIND SI ALTE CONSIDERENTE…. IN CURAND…

 5. @george59- Confunzi atributiile consilierilor locali. Locuri de munca s-ar putea crea daca lacomia patronilor ar scadea putin, laolalta cu impozitele si taxele nesimtite ale guvernantilor actuali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*