Călăraşi: Cartier de locuinţe de la Grădina Zoologică spre Canalul Siderurgic

Încă de anul trecut Primăria Călăraşi a intenţionat să preia Portul Călăraşi, complexul portuar aflându-se în proprietatea statului şi în administrarea administrarea Companiei Naţionale  „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu”. Însă, consilierii municipali nu au fost de acord cu preluarea.

Şi anul acesta executivul Primăriei a pus pe masa consilierilor propunerea de preluare a portului, însă aceştia au votat din nou împotrivă, motivând că Primăria nu a explicat destul de convingător cum are de gând să folosească portul.

Luna viitoare, proiectul de hotărâre va fi supus din nou aprobării Consiliului Local, de data aceasta existând şase mai mari să se aprobe preluarea portului.

Consilierul local Ion Ştefan (PSD) spune că acum există un proiect de dezvoltare a oraşului care presupune extinderea oraşului spre canalul siderurgic: „Vrem să-l folosim pentru oraş. Nu ne gândim numai la port în sine. Unul dintre terenurile pe care le preluăm e cel de la cap canal. Când creşte Dunărea foarte mult există riscul de a se inunda zona fabricii Aldis şi grădina Zoologică.

Vrem ca la capătul canalului siderurgic cu Dunărea să instalăm o ecluză. Astfel, nivelul apei, în canal, se va păstra constant şi nu va mai exista pericolul de inundaţii. Avem în vedere ca în toată zona de la Grădina Zoologică până la canalul siderurgic, care are câteva zeci de hectare, să dezvoltăm oraşul. Să facem un cartier de locuinţe.”

Unii au citit și asta: