Călărași / Centru de reabilitare pentru copii cu autism și sindrom Down

Pe strada Independenței din Călărași, în zona fostei unități militare, lângă locul unde se ridică un bloc pentru medicii care vor lucra în Călărași, se va construi un centru de recuperare pentru copiii cu handicap, în special pentru cazurile de autism și sindrom Down. În momentul de față, în Călărași, există aproximativ 300 de copii care se confruntă cu astfel de probleme, pentru care existența unui astfel de centru este extrem de importantă dacă nu chiar vitală.

“Am decis să demarăm acest proiect la Călărași pentru copiii care au nevoie de asistență de specialitate. Valoarea investiției este de 420.000 de euro, Consiliul Județean Călărași are o contribuție de 63.000 de euro, restul de 357.000 de euro fiind asigurați de Fundația SERA România.” – a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Directorul executiv al SERA România, Bogdan Simion, spune că a colaborat cu județul Călărași începând din anul 1997, Centrul SERA din Călărași fiind construit de această fundație: “La cererea Consiliului Județean Călărași ne-am întors și construim un centru de recuperare pentru copilul cu dizabilități. După finalizare, centrul va intra în administrarea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și va fi folosit pentru reabilitarea  copiilor cu diazbilități. Va deservi copiii din centrele  și asistența maternală a DGASPC dar și copiii proveniți din familiile din Călărași și periferia municipiului. Pentru noi este al 52-lea centru pentru recuperarea copilului cu handicap pe care îl facem în țară, alături de consiliile județene și direcțiile de asistență socială.”

Centrul de zi de la Călărași ar putea fi gata peste 9 luni, și va avea o capacitate de asistență pentru 36 copii/zi cu specializările esențiale pentru recuperare, cum ar fi kinetoterapie, hidroterapie, educație specială, consiliere psihologică, logopedie. Un astfel de centru este deservit de personal de specialitate la nivelul a 15-25 de persoane, cadrele urmând să fie angajate de Consiliul Județean Călărași, care se va ocupa de administrarea Centrului prin intermediul DGASPC.

Unii au citit și asta: