Călărași: Clubul Pescarilor Dunăreni, finalizat până la jumătatea lunii mai

Săptămâna aceasta, primarul Marius Dulce a fost în vizită pe șantierul unde va fi Clubul Pescarilor din Călărași.

„Reabilitarea acestei clădiri care va găzdui Clubul Pescarilor, obiectiv finanţat din fonduri europene, reprezintă o prioritate pentru noi şi prin prisma faptului că aceste lucrări ar trebui finalizate până la jumătatea lunii mai, aşa cum rezultă din contractul de finanţare.
M-am întâlnit zilele acestea pe şantier şi cu constructorul şi sperăm să finalizăm această investiţie conform graficului. Lucrările sunt executate în conformitate cu prevederile proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie precum şi a legislaţiei privind calitatea în construcţii pentru realizarea nivelului de calitate corespunzător. Pentru supravegherea lucrărilor au fost contractate servicii de dirigenţie de şantier. Execuţia lucrărilor este verificată de Inspectoratul de Stat în Construcţii conform etapelor indicate în PT”, este declarația primarului Dulce.

”Promovarea incluziunii sociale prin înființarea unui club al pecarilor dunăreni din municipiul Călărași” este proiectul implementat de Primăria Călărași, finanţat din Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020; Prioritatea 4 a UE – O ocupare a forţei de muncă şi o coeziune teritorială sporită, Măsura 2.1 – Promovarea şi valorificarea produselor şi activităţilor specifice zonei.

Valoarea totală a proiectului 253 / 13.05.2019 este de 1.622.249,66 lei (aprox. 340.000 euro), durata de implementare fiind de 24 de luni.

Valoarea maximă nerambursabilă a proiectului este de 200.000 Euro (883.212,80 lei) inclusiv TVA, suma de care acest proiect beneficiază în totalitate şi, întrucât valoarea lucrărilor propuse şi a dotărilor obiectivului de investiţii este mai mare decât cea care se finanţează, Municipiului Călăraşi a adăugat contribuţia proprie în sumă de 739.036,86 lei.

Lucrările de reabilitare a clădirii au demarat pe 29 iunie 2020, având ca termen de finalizare data de 13 mai 2021.

Unii au citit și asta: