in

Călăraşi | Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnică pentru elevi « Florin Vasilescu »

tehnicaÎn perioada 5-7 iunie 2009, se vor desfăşura la Călăraşi cea de a 11-a ediţie a Concursului Naţional de Ştiinţă şi Tehnică pentru elevi « Florin Vasilescu » şi cea de a 6-a ediţie a Sesiunii de Comunicări şi Referat pentru profesori.

Scopul acestei manifestări este de promovare şi dezvoltare a interesului pentru formarea ştiinţifică şi tehnică a elevilor.

Concursul constă în prezentarea de proiecte cu caracter interdisciplinar şi practic-aplicativ, în faţa unui juriu compus din experţi care lucrează în domeniul cercetării şi tehnicii la nivel naţional şi internaţional şi care au avut preocupări constante pentru educaţia ştiinţifică şi tehnică a elevilor.

Sesiunea de Comunicări şi Referate ale profesorilor are ca temă « Ştiinţa şi tehnica în învăţământul preuniversitar românesc » şi îşi propune prezentarea unor lucrări ale profesorilor în acest domeniu.
__________

Florin Vasilescu, om de ştiinţă francez de naţionalitate română, s-a născut la Călăraşi, la 3/15 aprilie 1897 în familia profesorului de limba română Constantin Vasilescu. Pe parcursul anilor a lucrat într-o serie de institute de cercetare şi învăţământ superior printe care amintim: Institutul de mecanica fluidelor din Sorbona, Serviciul Ministerului Francez  al Aerului, Universitatea din Montpellier, Universitatea din Lille, Universitatea din Rennes, Centrul Naţional de Cercetări aplicate din Paris.

Dan C. Mihăilescu – în dialog cu călărăşenii

Miercuri seara, la Călăraşi: Anna Lesko, Direcţia 5 şi Anda Adam