Călărași: Concursurile profesioniste pentru situații de urgență, etapa zonală cu numărul 3

În perioada 31 iulie – 2 august 2019, pompierii militari din 4 județe vor demonstra, încă o dată, calităţile şi aptitudinile de care dau dovadă, în cadrul desfășurării etapei zonale cu numărul 3, a concursurilor profesioniste pentru situații de urgență.

La această etapă vor participa servicii profesioniste pentru situaţii de urgenţă din județele: Ialomița, Tulcea, Constanța și Călărași, concursul fiind cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situații de urgenţă, având caracter tehnico-aplicativ şi sportiv.

Întrecerea constă în parcurgerea a patru probe: Scara de fereastră – 8 concurenți, „Pista cu obstacole pe 100 metri – 8 concurenți, Ştafeta 4 x 100 metri- 2 echipe cu câte 4 concurenți și realizarea dispozitivul de intervenţie la motopompă – 7 concurenți.

Concursul se va desfășura în incinta Stadionului Municipal ”Ion Comșa” din Călăraşi, în zilele de 1 și 2 august 2019, începând cu ora 08.00.

Pe parcursul acestor manifestări, se au în vedere dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor, a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia este organizată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al Judeţului Călărași.

Lotul câştigător al acestei etape va participa la etapa finală, care va fi organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă și de Inspectoratul pentru Situații de Urgentă al Județului Bacău.

Câștigătorii etapei finale vor primi cupa transmisibilă ,,Căpitan Pavel Zărnescu”.

Alături de cei implicați în desfășurarea acestei competiții, sunt așteptați reprezentanți și elevi ai instituțiilor de învățământ, cât și alți doritori să asiste la desfășurarea acestui concurs, cu și despre pompierii militari profesioniști, mesajul fiind – ,,și tu poți fii unul dintre noi”.

Unii au citit și asta: