Călăraşi: Consilier municipal PDL reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

Vasile-Puiu-Dumitrache

Vasile Dumitrache – “Puiu”, a fost reţinut, luni 25 martie, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.
Procurorul Xenofonte Purcărea – purtător de cuvânt al Parchetului Judeţean, a declarat, pentru Radio Voces Campi, că Vasile Dumitrache ar fi primit 1400 RON în scopul de a interveni pe lângă membrii comisiei de repartizare a locuinţelor din cadrul Primăriei Călăraşi cu scopul de a facilita repartizarea unei locuinţe sociale din fondul locativ de stat pentru o persoană.

Procurorul Purcărea a mai precizat că Tribunalul Călăraşi va examina, astăzi, cererea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a consilierului local municipal Vasile Dumitrache.
Consilierul Dumitrache, făcea parte din Comisia de repartizare a locuinţelor, înfiinţată la nivelul Consiliului Local Municipal Călăraşi pentru a verifica şi supraveghea legalitatea repartizării locuinţelor aflate în portofoliul Primăriei Călăraşi.

Puiu Dumitrache este membru marcant al PDL Călăraşi, beneficiind, în trecut, de susţinerea politică a fostului primar Nicolae Dragu, fostul edil depunând eforturi pentru ca PDL să-l nominalizeze pe Dumitrache pe lista de candidaţi a APC (PDL-PNŢCD-FC).

Puiu Dumitrache este cunoscut şi ca actor amator, ultima reprezentaţie fiind făcută pe 20 martie pe scena Centrului de cultură “Barbu Ştirbei”, consilierul PDL judecând rolul ţăranului în piesa pentru copii: “Aventurile lui Nică.” Puiu Dumitrache este cunoscut şi pentru rolul de Moş Crăciun, pe care îl joacă de ani buni cu mare succes.

Puiu Dumitrache nu a mai fost implicat în fapte de natură penală. În momentul de faţă acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni, însă prezumţia de nevinovăţie există până în momentul unei condamnări definitive şi irevocabile.

Unii au citit și asta: