Continuă lucrările de reabilitare a monumentului istoric Poșta Veche

Pe 20 iulie 2018, a fost semnat contractul privind execuția de lucrări a monumentului istoric Poșta Veche din municipiul Călărași, firmele câștigătoare fiind SC AlexCor Trading SRL București, SC Rasub Construct SRL Slatina și SC R.C.M. Costruzioni Italia.

Restaurarea clădirii a început încă de anul trecut.

În această perioadă are loc realizarea de subzidiri și a radierului la aproximativ 85 % din suprafața clădirii.

S-au construit deja 70 % din stâlpii lamelari în interiorul zidăriei existente la nivelul demisolului.

De asemenea, a avut loc placarea pardoselii demisolului la aproximativ 85 % din suprafața clădirii.

Contractul a fost atribuit în cadrul proiectului finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului natural și cultural”, un proiect ce vizează redarea în circuitul turistic al patrimoniului cultural restaurat, precum şi obiectivului specific al Priorității de investiții – 5.1. „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Contractul de lucrări are valoarea de 6.030.344,75 lei plus TVA, durata de execuție fiind de 24 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2,57 milioane Euro, din care Municipiul Călărași va asigura o cofinanțare de 2%.

Unii au citit și asta: