Călărași: Deflagrație pe strada Cărămidari

În data de 13.07.2019, ora 09.40, două echipaje specializate de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași, au fost solicitate să acţioneze pe raza orașului Călărași, strada Cărămidari nr. 9, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la două anexe, existând risc de extindere a arderii la celelalte imobile și bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite.

Pompierii militari au salvat o femeie de 73 ani, în timp ce anexele gospodăriei acesteia erau în flăcări în urma producerii exploziei unei butelii.

Din primele cercetări, a rezultat faptul ca incendiul a avut loc ca urmare producerii unei deflagrații de la o butelie aflată într-o anexă gospodărească, bucătărie de vară.

Ca urmare a acestei deflagrații, o persoană de sex feminin, proprietara în vârstă de 73 ani, a suferit arsuri de gradul I pe fața și pe membrele superioare, aceasta fiind transportată la U.P.U Călărași de către echipajul SMURD, în vederea acordării de ingrijiri medicale de urgență.

La fața locului se mai aflau două persoane, un bărbat și o femeie cu vârste înaintate, care au suferit atacuri de panică în urma deflagrației, acestea fiind preluate de echipajul Serviciului de Ambulanță Călărași, sosit la intervenție.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei” Călărași va desfășura o campanie de informare preventivă la toate unitățile administrativ-teritoriale și operatorii economici, care dețin sisteme de alimentare cu G.P.L pentru autovehicul, mesajul fiind ,,Nu încărca butelia la Stația G.P.L”.

Unii au citit și asta: