Calarasi: Depozit de ţigări contrafăcute descoperit într-un apartament

Poliţiştii de frontiera călărăşeni în cooperare cu lucrători ai Gărzii Financiare şi cei ai DGIPI Călăraşi au descoperit la domiciliul unui cetăţean din Călăraşi,  peste 6500 pachete de ţigări fără documente de provenienţă, netimbrate,  ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi, a anunţat comisar Chiru Vasile, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

În cadrul unor acţiuni comune desfăşurate la nivel naţional pe linia combaterii traficului ilicit de ţigarete , lucrătorii  structurilor mai sus amintite  au descins în cursul zilei de 11.05.2010 la domiciliul unui cetăţean din Călăraşi despre care se deţineau informaţii că achiziţionează, depozitează şi livrează către piaţa neagra de desfacere a mun. Călăraşi şi a zonelor limitrofe, ţigări de contrabandă.

La controlul depozitului construit la domiciliul din Călăraşi al  lui S. Gheorghe în vârstă de 54 ani, a fost descoperită cantitatea de 6770 pachete de ţigări, marca L&M si Marlboro, netimbrate, avand pe pachet inscriptia Duty Free.

S. Gheorghe a refuzat sa declare provenienţa ţigărilor, însă exista indicii temeinice potrivit carora tigaretele sunt contrafacute. ( culoare, carton, inscripţii diferite faţă cele originale.

Cu ocazia ccercetărilor efectuate în comun, Garda Financiară a stabilit că susnumitul a prejudiciat  bugetul de stat prin neplata accizelor , taxei pe valoare adaugata si a taxelor vamale cu 51579 lei.

Persoana in cauză este cercetată în stare de libertate pentru infracţiunile de “ascundere a bunurilor ori  a sursei impozabile sau taxabile “ – in conf.  cu lg 241 din 2005 privind combaterea evaziunii fiscale , “detinerea unui produs accizabil dacă acciza nu a fost platită “- în conf. cu  lg. 571 din 2003 privind Codul Fiscal.

Deasemenea, acesta se mai face vinovat de săvârşirea infracţiunii de “punere in circulaţie a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate “. Ţigaretele au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării şi continuarii cercetărilor.

Unii au citit și asta: