Călăraşi: Detaşamente Crucea Roşie au intervenit să acorde primul ajutor într-un accident rutier

Trei victime ale aceluiaşi accident de circulaţie în Călăraşi. Un bărbat nu dă semne de viaţă şi se află în stop cardio-respirator, altul are o fractură la picior şi este suspect de fractură a coastelor. Şoferul care a produs accidentul este uşor rănit la cap, dar aflat în stare de ebrietate este recalcitrant şi neecoperant.

Din fericire avem de a face doar cu un scenariu pe care detaşamente de intervenţie de la Crucea Roşie din Călăraşi, Ialomiţa şi Dâmboviţa l-au avut de rezolvat ca pe un caz real.

Simularea a avut loc în parcul central din Călăraşi şi s-a încadrat într-un concurs zonal al Crucii Roşii, unde voluntarii au avut ocazia în a-şi arăta priceperea în acordarea primului ajutor, până la sosirea Ambulanţei, într-un scenariu de accident rutier.

Crucea Roşie Română asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nici o discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Unii au citit și asta: