in

Călăraşi: Disponibilizările de anul trecut continuă şi în 2010

In perioada ianuarie 2009-decembrie 2009, conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Calarasi, 20 agenti economici si-au anuntat intentia de  a disponibiliza un numar de 1922 persoane. In urma discutiilor purtate intre sindicate si angajatori, au fost disponibilizate 1476  persoane.

Ca urmare a concedierilor colective, domeniile cele mai afectate sunt  constructiile, transporturile, confectiile textile si agricultura.

In luna ianuarie 2010, in judetul Calarasi, 3 agenti economici au anuntat ca urmeaza sa  disponibilizeze un numar de 63 persoane, din care 30 persoane din cercetare, dezvoltare in alte stiinte naturale si inginerie, 18 persoane din industria constructiilor metalice si 15 persoane din domeniul fabricarii produselor din cauciuc.

“Pentru a veni in sprijinul persoanelor ce urmeaza sa fie disponibilizate, in perioada de preaviz, AJOFM Calarasi acorda servicii de preconcediere prin care acestia sunt informati cu privire la prevederile legale referitoare la protectia somerilor. Totodata, cei amenintati de somaj sunt plasati pe locurile de munca vacante existente pe plan local, instruiti in modalitatile de cautare a unui loc de munca ori reorientati profesional.”, a precizat  Rares Alexandru Ionescu, director coordonator al AJOFM Calarasi.