in

Călărași: Doar 3 localități din județ au peste rata incidenței peste 1,5

Marți, 18 mai 2021, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 9993, cu 10 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

129 de cazuri sunt active.

În ultimele 24 de ore a fost raportat un deces:
* Bărbat, 73 de ani, comorbidități (boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială), decedat la Spitalul Municipal Oltenița.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei, la nivelul județului Călărași, a ajuns la 357.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 0,42.

Situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori este următoarea:
1. CHIRNOGI (2,28)
2. LUICA (1,92)
3. VALEA ARGOVEI (1,71)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Written by infomuntenia.ro

Cupa României la Box: Trei călărășeni au urcat pe podium

Un călărășean, la Campionatul Internațional de Triatlon. Ajută-l să ajute copiii aflați în dificultate