Călărași: Doar 31 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Marți, 24 noiembrie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 3705, cu 31 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

533 de persoane au fost declarate vindecate, cu 4 mai mult decât luni, 23 noiembrie.

În carantină la domiciliu sunt 1188 persoane.

487 persoane se află în izolare la domiciliu, în timp ce 111 persoane sunt în izolare instituționalizată (internate).

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3 decese.
Deces 1: Bărbat, 72 de ani, comorbidități (diabet zaharat, hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică, boala Alzheimer) decedat la Spitalul Municipal Oltenița.
Deces 2: Femeie, 79 de ani, comorbidități (hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă, bronhopneumopatie obstructivă cronică) decedată la Spitalul Municipal Oltenița.
Deces 3: Femeie, 73 de ani, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, sechele infarct miocardic, obezitate) decedată la Spitalul Județean Călărași.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Călărași, au fost înregistrate 118 decese.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane din județul Călărași au fost reconfirmate pozitiv.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori, în județul Călărași, este de 3,08.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta: