in

Călărași: Doi șoferi au fost depistați pozitiv la cocaină și cannabis

Polițisții din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Călărași, împreună cu Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, sprijiniți de specialiștii Regiei Autonome – Registrul Auto Român și Agenției Naționale Antidrog – CPECA Călărași, au desfășurat o acțiune comună pe linia combaterii indisciplinei conducătorilor de motociclete și a consumului de alcool și substanțe psihoactive.

La data de 17 iunie a.c., în intervalul orar 20:00 – 00:00, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat 2 infracțiuni, au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, au reținut 3 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate mai multe motociclete, dintre acestea 4 nu au corespuns din punct de vedere tehnic, sistemele de evacuare nefiind omologate.

În fiecare situație a fost luată măsura sancționării contravenționale a conducătorilor moto, fiind aplicată și măsura reținerii certificatelor de înmatriculare și a plăcutelor de înmatriculare.

În aceeași seară, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Locomotivei, un autoturism condus de un tânăr, de 19 de ani, din municipiul Călărași.

Întrucât tânărul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În aceeași zi, pe strada Locomotivei, polițiștii au depistat un bărbat pozitiv pentru substanța THC-5 (cannabis).

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La zi: 20 iunie – curiozităţi, aniversări

Pompierii de la ISU Călărași au sărbătorit ieșirea la pensie a unui coleg