Călărași. Fabrica Saint-Gobain crește capacitatea de producție cu 20%

Saint-Gobain România prelungește durata de viață a liniei sale de producție a sticlei float, un proces complex menit să îi crească performanțele industriale și să genereze o scădere a consumului de energie. Acest proces de retehnologizare va conduce la o creștere a capacității de producție și la o reducere a consumului de energie cu circa 20%.

Pentru a marca aceasta realizare, Saint-Gobain a creat un eveniment, la Călărași, unde a fost prezentă conducerea companiei, oficialități și ambasadorul Franței în România, Michèle Ramis.

Echipată cu cele mai inovatoare tehnologii pentru producția sticlei plane și a sticlei speciale cu peliculă magnetronică, fabrica din Călărași, creată în 2006, reprezintă hub-ul regional care deservește piețele din România și din Balcani, furnizând totodată produse unice în portofoliul Saint-Gobain. La fabrica din Călărași activează 340 de angajați.

În România, Saint-Gobain oferă produse și soluții pentru sectorul materialelor de construcții, precum și soluții de înaltă performanță, cumulează 1800 de angajați și operează 13 situri industriale.

Prin această investiție, Saint-Gobain își consolidează poziția de lider în regiunea Europei de Sud-Est și de actor principal în sectorul materialelor de construcții.

Timpuri Noi Square s-a făcut cu sticlă de la Saint Gobain
Timpuri Noi Square s-a făcut cu sticlă de la Saint Gobain

Unii au citit și asta: