Călărași: Fiica lui Gheorghe Hagi vine la premiera filmului „Între chin și amin”

Luni, 7 octombrie 2019, ora 18:00, are loc, în Călărași, premiera filmului „Între chin și amin”.

Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice. Proiecția va putea fi urmărită în sala de spectacole Barbu Știrbei, iar evenimentul este organizat de Organizat de Asociația Pacienților Oncologici Călărași. La proiecția filmului va participa regizorul Toma Enache dar și Kira Hagi, fiica celebrului fotbalist Gheorghe Hagi.

Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru susținerea pacienților bolnavi de cancer din Călărași. Cu premiera la Cinema Pro în București, pe 1 octombrie, lungmetrajul va fi prezentat în peste 30 de orașe din țară, cu participarea protagoniștilor.

Este un film despre cutremurătoarele torturi de la Pitești, cunoscute ca „Experimentul Pitești” sau „Fenomenul Pitești”.
Închisoarea Pitești a fost cea în care s-au produs terifiantele încercări de „reeducare” din perioada 1949-1952. „Reeducarea” celor care nu și-au lepădat credința și nu au aderat la Partidul Comunist presupunea bătăi și torturi zilnice. Erau vizați în general tineri și membri ai Partidului Național Țărănesc și Partidului Național Liberal, partide interzise. Lor li s-au adăugat susținătorii legionarilor, ai „Gărzii de Fier” și evrei. Se încerca transformarea victimelor în călăi. Când metoda a reușit, cei torturați ajungeau la rândul lor să tortureze.

Unii au citit și asta: