Călărași | Hai la bâlci, cu voie bună! (Galerie FOTO)

Nu cred că ar trebui să ne folosim de termen și să ne exprimăm simandicos, vorbind despre Târgul de Toamnă. Conform dicționarului, BÂLCI înseamnă “târg mare ținut în anumite perioade ale anului, la sărbători importante și însoțit de spectacole și de petreceri populare.” Tot după dicționar, BÂLCI poate să însemne și gălăgie, hărmălaie, tărăboi, tevatură, zăpăceală… Și zău dacă nu e câte puțin din toate, la un loc.

Oficial, au încheiat contracte cu Serviciul Public Piețe Oboare comercianți după cum urmează:
-19 unități alimentație publică
-10 unități parc distracție
-77 unități comercializare produse industriale
-7 unități comercializare fructe și legume

Am vizitat bâlciul din Călărași în prima zi de funcționare, vineri 1 septembrie. La lumina zilei, am văzut un eveniment organizat cu grija să fie mai bine ca anul trecut. Eu zic că s-a reușit. Parcă e o idee mai “aerisit”, mai bine așezat, mai curat, iar restaurantele au curaj să încerce și altceva. Un exemplu este dat de prietenii Marius Barbu, Edi Papazi și Cristian Papazi, care prin amplasarea terasei “Berăria Centrul Vechi Călărași” au câștigat pariul că poți face chiar și în bâlci comerț la nivel de litoral…

În rest, o săptămână în care călărășenii și localnicii comunelor apropiate pot veni să cumpere fructe (perele de Argeș sunt o minune), legume, haine ori produse de marochinărie, să se delecteze cu un mic și o pastramă, apoi să-și facă curaj cu o halbă de bere pentru a se urca în “mașinuțele tamponate” sau în tot felul de tiribombe tradiționale ori moderne. Până la urmă, ăsta e bâlciul. Ar trebui să fie altceva?!

Unii au citit și asta: