Călărași: Încă 5 persoane, vindecate de coronavirus

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, Comitetul Județean pentru situații de Urgență Călărași informează asupra situației existente la nivelul județului luni, 11.05.2020:
– 177 de persoane sunt în carantină instituționalizată;
– 343 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu, aflate sub monitorizare;
– 63 de persoane confirmate, dintre care 51 au fost declarate vindecate și 3 persoane au decedat.

În ultimele 24 de ore, 9 persoane au ieșit din carantină, iar 54 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile, neavând probleme de sănătate.

Primul deces din județul Călărași a fost cel al unui bărbat în vârstă de 50 de ani, hipertensiv, obez și cu ulcer gastric. Acesta a decedat pe 25 aprilie.

Al doilea deces înregistrat în județ a fost al unui bărbat în vârstă de 40 de ani, care s-a prezentat cu pneumotorax masiv la spitalul din Lehliu. A fost adus la spitalul din Călărași, ulterior a fost transferat la Spitalul TBC, unde a fost identificat intens pozitiv pentru bacilul Koch. A fost testat și pentru coronavirus, fiind declarat pozitiv. A decedat pe 29 aprilie.

A treia persoană decedată din județul Călărași este o femeie de 71 ani. Aceasta a fost confirmată pe 22 aprilie 2020 și a decedat joi, 7 mai 2020.

Femeia avea tumoră de colon multiplu operată, carcinoma metastatic, fibrilație atrială, cardiopatie ischemica, hipertensiune arterială.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Unii au citit și asta: