Călărași: Încă o persoană, vindecată de coronavirus

Joi, 6 august 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 336 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, cu 6 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore).

Dintre acestea, 184 de persoane s-au vindecat, în timp ce 17 au decedat.

249 persoane se află în carantină la domiciliu, iar 16 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Alte 96 de persoane se află în izolare instituționalizată (internate).

Potrivit noilor reglementări, izolarea este pentru persoanele bolnave sau purtătoare de virusul SARS-CoV-2 asimptomatice, iar carantina pentru persoanele care vin din țări cu risc ridicat sau care au intrat în contact cu o persoană confirmată.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta:

Unii au citit și asta: