in

Calarasi – Lehliu: TIR lovit pe cale ferată. Şoferul a decedat

foto simbol: Analog TV

Grav accident de circulaţie s-a produs astăzi, în zona Lehliu, jud. Călăraşi, când un autotren încărcat cu nisip şi pietriş, a fost surpins pe cale ferată şi lovit de un tren de persoane care circula pe relaţia Bucureşti – Constanţa.

Şoferul, Ionescu Gheorghe (45 de ani), nu a respectat semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel de cale ferată, autotrenul fiind lovit în plin, conducătorul auto decedând.

Pompierii de la ISU Barbu Ştirbei Călăraşi au degajat calea ferată, traficul feroviar fiind reluat, locomotiva suferind avarii uşoare.

Conform informaţiilor primite de la IPJ Călăraşi, filmul evenimentului s-a petrecut astfel:

În data de 14 aprilie a.c., ora 08,45, în timp ce conducea pe D.J. 305, în interiorul Comunei Nicolae Bălcescu, Judeţul Călăraşi (între satele Fântâna Doamnei şi Preasna), un autotractor marca DAF, tractând o semiremorcă specializată (încărcată cu nisip), la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată Bucureşti-Constanţa (pasaj semnalizat cu instalaţie acustică şi luminoasă, în zona haltei CFR Preasna, pe magistrala 800), deşi semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune, conducătorul auto, I. GHEORGHE, de 46 ani, din localitatea Răzvani, Judeţul Călăraşi, s-a angajat în traversarea pasajului. În acel moment a fost lovit în partea lateral dreapta a cabinei autotractorului de trenul rapid 689, care se deplasa din direcţia Bucureşti spre Constanţa (cu viteza de 120 km/h în momentul impactului).

La faţa locului s-a deplasat pentru cercetări o echipă operativă complexă, condusă de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. În urma accidentului au rezultat decesul conducătorului auto şi avarierea autotractorului în totalitate (semiremorca nu a suferit avarii).

Locomotiva implicată în accident a suferit avarii uşoare la componentele frontale şi fisurarea geamurilor frontal şi lateral, fără ca infrastructura căii ferate să fi fost afectată. Circulaţia pe calea ferată a fost întreruptă pentru aproximativ 30 minute. Conducătorul auto poseda permis de conducere categoria C,E din anul 1983.