Doctor Filimon: “Sunt foarte încântată că femeile pot face mamografii şi teste Papanicolau în mod gratuit”

doctor Carmen Filimon

Prin acest program se oferă mamografii şi Teste Babeş Papanicolau in regim de gratuitate femeilor din comunităţile cu acces limitat la aceste tipuri de investigaţii medicale.

În urma a doi ani de activitate, datorită Unităţii Mobile de Diagnostic Renaşterea, peste 10.000 de femei au beneficiat de servicii medicale, fiind efectuate 9128 de Teste Babeş Papanicolau şi 5104 de mamografii.

Doctor Carmen Filimon, coordonatoarea acţiunii de la Călăraşi a Fundaţiei „Renaşterea” se declară extrem de încântată de acest program care permite accesul femeilor fără posibilităţi materiale la acest tip de investigaţii medicale.

Dr. Carmen Filimon precizează că aparatura folosită este de ultimă generaţie, mamografiile fiind citite la Bucureşti de către cunoscutul medic specialist Mihai Sima. Dr. Filimon mai spune că femeile găsite bolnave vor primi tratament asigurat tot de Fundaţia Renaşterea.

Numărul de telefon la care femeile se pot programa pentru consultaţia gratuită este:0731.223.641

Până acum, peste 200 de femei s-au înscris pentru a beneficia de mamografii şi Teste Babeş Papanicolau in regim de gratuitate.

Dr. Carmen Filimon declară: „Este meritul doamnei deputat Oana Mizil. Est prima femeie om politic care s-a gândit şi la femei, prin aducerea acestui program la Călăraşi. Este cel mai frumos gest posibil. Şi asta nu are legătură cu politica, pentru că  nu ne aflăm în campanie electorală. Îi mulţumesc şi primarului Nicolae Dragu, fără parteneriatul cu Primăria municipiului Călăraşi acest program neputându-se desfăşura.”

Unii au citit și asta: