Călăraşi: nave smulse din ancoră şi ponton distrus de gheaţa de pe Dunăre (Galerie FOTO)

După ce podul de gheaţă format pe Dunăre s-a rupt, duminică seară, două nave blocate în gheţurile de pe fluviu, fără echipaj la bord, au fost luate de apă şi duse în aval aproximativ 300 de metri, anunţă cotidianul Observator de Călăraşi.

Conform Observator de Călăraşi, în drumul lor au avariat mai multe nave acostate pe malul românesc printre care pontonul Poliţiei de Frontieră, pontonul APDF, iar staţia plutitoare de captare a apei a fost smulsă.

“Podul de gheţă format pe Dunăre a început să se deplaseze antrenând cu el toate navele aflate la ancoră. În momentul acesta este în pericol o navă care se numeşte Prinţ Constantin şi pontonul Poliţiei de Frontieră din Călăraşi . Una dintre navele Consiliului Judeţean Călăraşi deja a fost luată de gheţuri. Sunt destul de multe nave încărcate fie cu fier vechi, fie cu ciment sau cereale. Avem două nave încărcate cu motorină şi ulei industrial pe care le-am monitorizat în mod deosebit pentru că exista riscul de poluare cu hidrocarburi”, a declarat la România TV, Emil Muşat, prefect al judeţului Călăraşi.

Unii au citit și asta: