Călărași: Niciun caz nou de coronavirus

Joi, 07.05.2020, în județul Călărași, 197 de persoane se află în carantină instituționalizată.

254 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare.

La nivelul județului Călărași, 61 de persoane sunt confirmate cu noul coronavirus, dintre care 46 au fost declarate vindecate și 2 persoane au decedat.

O persoană confirmata cu noul coronavirus din informarea de miercuri, 6 mai a.c. a trecut în statistica altui județ, conform domiciliului din cartea de identitate (n.r. pe 6 mai erau confirmate 62 de persoane infectate).

În ultimele 24 de ore, 17 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile și 34 de persoane au ieșit din carantină.

Informațiile sunt transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Unii au citit și asta: