in

Călărași: Niciun caz de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

Joi, 3 iunie 2021, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 10037.

Dintre acestea,  sunt active 42 de cazuri.

În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun caz nou și nu a fost raportat niciun deces.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 0,14.
La nivelul municipiului Călărași, rata incidenței este 0,18, cu 13 cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile.

Nicio localitate din județ nu are rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1000 de locuitori. Toate localitățile din județul Călărași se află în scenariul verde.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.