in

Calarasi – noaptea de Înviere: credincioşii au venit să ia Lumină!

Mii de călărăşeni s-au strâns în Noaptea de Înviere pentru a lua Lumina Sfântă şi a o duce acasă, conform tradiţiei. Înainte de miezul nopţii bisericile din Calarasi au devenit neîncăpătoare din cauza marelui număr de credincioşi prezenţi.

Totuşi, spre deosebire de anii trecuţi, numărul celor rămaşi în biserici a părut să fie mai mic,  acest lucru putând fi explicat prin faptul că în mai multe zone din Calarasi s-au construit în ultimii ani noi biserici, ceea ce a dus la descongestionarea celor vechi. Practic numărul de credincioşi participanţi la slujba de Înviere a fost la fel ca în anii trecuţi, sau poate chiar mai mare, însă din cauza numărului mai mare de bisericii impresia de aglomeraţie a fost redusă.

Frigul de afară a fost încă un factor care a contribuit la liniştea din jurul bisericilor ( în anii trecuţi  sărbătoarea Paştelui s-a ţinut către sfârşitul lunii aprilie), foarte mulţi tineri petrecându-şi mare parte din noaptea de Înviere în preajma aşezămintelor de cult, însă preocupările şi atitudinile lor contrastau puternic cu slujba religioasă care avea loc înăuntru.