Călăraşi: Numărul cazurilor de gripă şi pneumonie este în creştere

In saptamina 17.01-23.01.2011 la nivelul judetului Calarasi s-a inregistrat un numar total de 791 cazuri Infectii Respiratorii Acute (ARI), dintre care un numar de 11 cazuri au fost spitalizate, anunta Directia de Sanatate Publica.

Ca si in saptaminile precedente cele mai multe cazuri de Infectii Respiratorii Acute s-au inregistat la grupa de virsta 0-4 ani (un numar de 289 cazuri), urmata de grupa de virsta 5-14 ani (un numar de 259 cazuri), astfel incit in continuare aproape 70% din cazuri se inregistreaza la copii.

In acelasi interval la nivelul judetului s-au inregistrat 265 cazuri de Pneumonie.Si in cazul pneumoniilor grupele de virsta cele mai afectate se mentin ca in saptaminile anterioare cele mai multe cazuri fiind inregistrate la grupele de virsta 0-4 ani (un numar de 76 cazuri) si 30-64 ani (un numar de 71 cazuri).
Din totalul de 246 cazuri de Pneumonie diagnosticate clinic, un numar de 57 de cazuri au fost ingrijite in unitati sanitare cu paturi .

Nu au fost notificate focare de colectivitate .
A fost emis diagnosticul clinic de gripa pentru un numar de 5 pacienti, de la care au fost prelevate si trimise probe Laboratorului National de Gripa din I.Cantacuzino.Au fost primite pina la ora emiterii prezentului comunicat rezultatele pentru 3 pacienti, dintre care doi au fost confirmati cu gripa A H1N1.

Unii au citit și asta: