in

Călăraşi: Peste 500 de permise suspendate din cauza alcoolului

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Călăraşi a fost lansat proiectul „Siguranţa la volan III” 2010, implementat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, în parteneriat cu Serviciul Rutier Călăraşi.

Proiectul îşi propune întâlniri cu elevii din anii terminali ai unitatilor de invatamant, cursantii scolilor de soferi si participantii din trafic, având ca teme de dezbatere respectarea legislaţiei în domeniul rutier şi conştientizarea riscurilor cauzate de consumul de alcool şi droguri.

Inspectorul de poliţie Daniel Naghi, ofiţer în cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, a prezentat o situaţie privind accidentele înregistrate în anul 2009 la nivelul Judeţului Călăraşi pe fondul consumului de alcool, dar şi abaterile sancţionate de poliţişti ca urmare a depistării în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, în anul 2009, au fost reţinute 370 de permise de conducere aparţinând conducătorilor auto care au comis contravenţii, fiind întocmite şi 264 de dosare penale, în situaţia în care alcoolemia şoferilor depistaţi a fost mai mare de valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau au refuzat să fie testaţi în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe fondul consumului de alcool, în anul 2009, în judeţul Călăraşi, s-au produs 27 de accidente rutiere, soldate cu 2 morţi, 10 răniţi grav şi 21 de persoane rănite uşor.