CALARASI: Peste130 de copii au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei

Peste 130 de copii născuţi în prima jumătate a acestui an şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei au fost vaccinaţi, joi, în centrele din judeţul Călăraşi, anunţă iMedic.ro citând Agerpress.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi, au fost vaccinaţi 138 de copii, dintre care 61 la centrul de vaccinare din Spitalul judeţean de Urgenţă Călăraşi, 51 la centrul de vaccinare din Spitalul municipal Olteniţa şi 26 la centrul de vaccinare din Spitalul orăşenesc Lehliu Gară.

Campania a demarat cu vaccinarea copiilor cu domiciliul în localităţile Călăraşi, Vîlcelele, Olteniţa, Ulmeni, Lehliu Gară, Lehliu Sat, Lupşanu şi Nicolae Bălcescu.

Vineri va continua campania de vaccinare BCG în aceleaşi centre, respectiv la Spitalul judeţean de Urgenţă Călăraşi se vor vaccina copiii cu domiciliul actual în municipiul Călăraşi şi comuna Vîlcelele. Vaccinarea va continua în acest centru şi luni, 19 iulie, între orele 10,00-13,00.

Tot vineri la aceleaşi ore la Spitalul municipal Olteniţa se vor vaccina copiii cu domiciliul actual în municipiul Olteniţa şi comuna Ulmeni, iar la Spitalul orăşenesc Lehliu Gară se vor vaccina copiii cu domiciliul actual în oraşul Lehliu Gară, Lehliu Sat, Lupşanu şi Nicolae Bălcescu.

Pe 19 iulie vor fi vaccinaţi copiii din mediul rural după cum urmează: copiii cu domiciliul actual în comuna Modelu vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical grupat al medicilor de familie din Modelu, în intervalul orar 10,00-12,00, copiii cu domiciliul actual în localităţile Chirnogi, Radovanu, Căscioarele vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical al medicilor de familie din Chirnogi, în intervalul orar 10,00-12,00; copiii cu domiciliul actual în localităţile Dragalina şi Ştefan Vodă vor fi vaccinaţi la sediul cabinetului medical al medicilor de familie din Dragalina, în intervalul orar 10,00-12,00.

Unii au citit și asta: