in

Călăraşi, prima zi de cod galben: întârzieri de trenuri, blocări de şosele şi căi ferate

drumuri cod galben CalarasiUrmare a avertizărilor meteorologice pentru perioada 15-17.12.2009 la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, s-au dispus măsuri pentru asigurarea siguranţei traficului rutier în contextul în care s-a acţionat cu 60 echipaje de poliţie, s-a reuşit asigurarea uni trafic fluent şi menţinerea viabilităţii părţii carosbile, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Prin activităţile comune cadrele de poliţie din structurile de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră  în parteneriat cu lucrătorii de la Secţiile de Drumuri Naţionale şi administratorii drumurilor, au reuşit ca în perioada 15.12.2009, orele 12.00 – 16.12.2009, orele 06.00 să asigure fluienţă  şi siguranţă  pe toate drumurile publice din Judeţul Călăraşi.

Au fost două situaţii în care traficul a fost blocat pentru perioade scurte de timp, respective pe DN3A, Comuna Dragoş Vodă datorită unui pom căzut  pe carosabil şi pe DN3 în localitatea Vişini datorită unui tir care a derapat.

În paralel cu circulaţia rutieră a fost monitorizată şi circulaţia feroviară, fiind constatate 12 situaţii în care cursele de transport persoane au fost blocate în trafic pe raza Judeţului  Călăraşi din cauza unor defecţiuni tehnice referitoare la căderi de tensiune, defectarea pantografelor.

Deficienţele au fost remediate astfel încât la orele 06.00 au rămas imobilizate în trafic numai 6 garnituri de trenuri.

Pe întreaga perioadă lucrătorii din cadrul societăţilor care administrează drumurile publice au desfăşurat activităţi specifice  în condiţiile în care viteza vântului a fost de peste 60 kilometri pe oră, iar temperaturile între -2 şi -5 grade celsius.

În perioada următoare prognoza meteorologică se menţine, fapt ce ne determină să recomandăm atenţie sporită participanţilor la trafic şi limitarea deplasărilor la strictul necesar.

Avertizăm că toate drumurile naţionale, judeţene, comunale vor fi supravegheate permanent de poliţişti din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi se vor lua măsuri severe de sancţionare pentru acei participanţi la trafic care nu respectă prevederile legale şi situaţia complexă generată de fenomenele meteorologice din această perioadă.