Călăraşi: Femeile citesc mai mult literatură universală

cititoare

În momentul de faţă, Biblioteca Judeţeană Călăraşi „Alexandru Odobescu” are aproape 5000 de cititori. Aceştia au consultat, anul trecut, 130.309 documente (cărţi, ziare, publicaţii, audio-video).

Cele mai solicitate cărţi au fost cele de literatură universală (40.707 solicitări), literatură română (25.832), lingvistică-dicţionare (6.067), filozofie şi psihologie (6.004) dar şi cele din domeniul ştiinţelor exacte şi mediului înconjurător (4.883) sau al medicinei (3873 de solicitări).

Cei mai mulţi cititori de la Biblioteca Judeţeană Călăraşi sunt femei, iar din punct de vedere al repartizării socio-profesionale, cei mai mulţi iubitori de carte sunt elevii, apoi reprezentanţii profesiilor intelectuale, studenţii, pensionarii tehnicienii/maiştrii şi casnicele.

Suprafaţa secţiilor Bibliotecii Judeţene Călăraşi este prea mică pentru o desfăşurare decentă a activităţii, dar Consiliul Judeţean Călăraşi a făcut, luna trecută, un prim pas pentru construirea unei biblioteci moderne, cu patru etaje, investiţie ce s-ar ridica la valoarea de aproximativ 4 milioane de euro.

Unii au citit și asta: