Călărași: Rețea de piste de biciclete și reamenajarea zonei Navrom

Pe pagina sa oficială, primarul Marius Dulce face câteva precizări cu privire la demolările grădinilor și construcțiilor din zona de vest a orașului:
”Am dat startul demolării grădinilor şi construcţiilor uşoare care au făcut obiectul unor contracte de ocupare temporară încheiate cu diverşi cetăţeni, în vederea eliberării terenului pe care vom amenaja spaţii verzi şi piste de biciclete în zona de vest a oraşului, conform unor proiecte din fonduri europene pentru care s-au semnat contractele de finanţare încă de anul trecut.

De 8 luni vorbim de necesitatea iniţierii acestor lucrări de demolare dar, din păcate, nu s-a întâmplat nimic până acum. Le mai dăm oamenilor câteva zile în plus ca să-şi strângă lucrurile după care intrăm în forţă pentru a curăţa terenul pe care-l vom pune la dispoziţia câştigătorului licitaţiei pentru executarea lucrărilor.

Concret, se va realiza o reţea de piste de biciclete, iar complementar va demara şi proiectul de regenerare urbană în zona Vest, în care a fost inclus și parcul Navrom. Se vor amenaja alei, parcuri, locuri de joacă, fântâni, skate park. Obiectivul nostru este să oferim locuitorilor municipiului o oază de relaxare. Nu putem să dezvoltăm orașul decât dacă demolăm în aceste locuri unde s-au acumulat destule gunoaie de-a lungul timpului.”

Proiectele ce urmează a fi implementate sunt:
* Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate şi a intermodalităţii în municipiul Călăraşi prin amenajarea unei reţele de piste de biciclete
Valoare totală (integral eligibilă): 6.269.019,96 lei (aprox, 1,3 milioane Euro)
Contribuţia UAT (2%): 125.380,40 lei;
Durata lucrărilor: 10 luni (estimare august 2021- mai 2022)

* Regenerarea spațiului urban din municipiul Călărași, prin amenajarea spațiilor verzi din zona de vest și a spațiului verde din zona de locuit Navrom
Valoare totală contract (integral eligibilă): 14.952.824,21 lei
Contribuţie UAT(2%): 299.056,48 lei
Durata de implementare: 40 luni
Data finalizării: 31.12.2023
Execuţia lucrărilor: 24 luni

Unii au citit și asta: