Călăraşi: Rezultatul alegerilor parlamentare din 9 decembrie

Alegerile parlamentare sunt abia pe 9 decembrie, dar asta nu-i împiedică pe liderii politici să facă tot felul de calcule în care să estimeze rata de succes electoral.

Cel mai curajos, se pare, este liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, care nu s-a sfiit să pronunţe cifre ce urmează să fie confirmate sau (mai rău) infirmate de rezultatul, la Călăraşi, al alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Rezultatele estimate de liberalul Răducu Filipescu, pentru candidaţii USL Călăraşi sunt:

Camera Deputaţilor:
Colegiul nr.1 – Daniel Florea: 52-54%
Colegiul nr.2 – Valeriu Steriu: 60-64%
Colegiul nr. 3 – Daniel Motreanu: 65-70%
Colegiul nr. 4 – Aurel Niculae: 55-56%
Colegiul nr. 5 – Raluca Surdu: 62-65%

Senat:
Colegiul nr.1 – Liviu Tomoiagă: 54%
Colegiul nr. 2 – Iulian Dumitrescu: 60%

După cum se vede, Filipescu speră la un rezultat perfect, 7 din 7, liderul liberal arătându-se foarte convins că USL Călăraşi va înregistra un rezultat foarte bun la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Răducu Filipescu nu este la fel de darnic, însă, atunci când vine vorba de procentajul de câştig electoral al concurenţei, PNL-istul fiind de părere că PP-DD ar putea câştiga între 12-14% din voturile electoratului în timp ce ARD (PDL-FC-PNŢCD) ar lua maxim 18%.

Preşedintele PNL Călăraşi crede că n-ar fie exclus ca, la Călăraşi, în afară de cei 7 parlamentari câştigaţi de USL, încă unul sau doi aleşi să apară, suplimentar, de la PP-DD şi/sau PDL.

Unii au citit și asta: