Calarasi: S-a constituit Asociaţia Societate Civilă pentru Protecţia Consumatorului

În data de 18.05.2010 in Municipiul Calarasi a luat fiinta filiala Asociatiei Societate Civila Pentru Protectia Consumatorului .

Asociatia desfasoara o ampla activitate pentru  eficientizarea acţiunilor din domeniul protectiei consumatorului si este in masura sa raspunda exigentelor pe care le reclama procesul complex al protectiei consumatorilor din toate sferele vietii social economice ale tarii.

Preşedintele Asociatiei Societate Civila Pentru Protectia Consumatorului, filiala Călăraşi este Lepădatu Mihail Eduard. Sediul asociaţiei din Călăraşi este în str. Bld. 1 Mai, bloc Parc , parter

In conformitate cu art. 31 al Ordonantei Guvernamentale 21/1992/2008, asociatiile pentru protectia consumatorilor sunt considerate ca fiind persoane juridice fara a urmari realizarea de profit pentru membrii lor si au ca unic scop apararea drepturilor si intereselor consumatorilor.

Asociatiile de consumatori pot fi parteneri sociali cu drept de reprezentare in organismele consultative cu rol in domeniul protectiei consumatorilor si in care organele administratiei publice sunt reprezentate. Ele mai pot fi  parteneri sociali in organismele consultative de pe raza unitatilor administrativ-teritoriale.

De asemenea va aducem la cunostiinta ca in conformitate cu art. 38 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992/2008 Asociatiile pentru Protectia Consumatorilor au dreptul:

-de a fi sprijinite logistic de catre organismele administratiei publice centrale si locale, in atingerea obiectivelor lor.

– de a primi subventii de la bugetul de stat prin intermediul autoritatilor nationale pentru protectia consumatorilor.

– de a solicita autoritatilor competente luarea de masuri, in vederea opririi productiei sau retragerii de pe piata a  produselor sau a servicilor care nu au nivelul calitativ prescris in documentele stabilite prin lege sau care pun in pericol viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor.

– de a solicita si de a detine informatii asupra caracteristicilor calitative ale produselor sau serviciilor.

– de a informa opinia publica asupra consecintelor vatamatoare ale acestora pentru consumatori.

Unii au citit și asta: