Călărași: S-a semnat contractul de finanțare al portului turistic

Marți, 13 august, la sediu Instituției Prefectului Județului Călărași s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Dezvoltare turistică a Brațului Borcea, Călărași – port turistic de agrement”. Beneficiar este Consiliul Județean Călărași, valoarea proiectului este de aproximativ 18 milioane de euro, iar perioada de execuție este de 45 de luni.

Prezent la Călărași, ministrul turismului, Bogdan Trif a declarat: ““Investițiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din țara noastră. Iată că, astăzi, vorbim despre încă un proiect ambițios, un port turistic de agrement în județul Călărași cu o suprafață totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacități de 250 de ambarcațiuni medii și mici, cheuri, platforme portuare dar și diguri de apărare împotriva inundațiilor.

Valoare proiectului este de 86,5 milioane de lei din care Ministerul Turismului va asigura o finanțare de 70% din investiția de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Județean Călărași. Mă bucur să văd că autoritățile locale au înteles importanța dezvoltării infrastructurii turistice dar și creșterea atractivității acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul țării noastre.”

Portul Turistic și de Agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât și construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcațiuni. De asemenea, va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziționale, conferințe și simpozioane. Proprietarii ambarcațiunilor vor avea la dispoziție un atelier pentru repararea ambarcațiunilor, precum și spații pentru conservarea acestora pe timp de iarnă. Tot în Portul Turistic vor exista atât spații comerciale, cât și stații pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.

Directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călăraşi, Eduard Grama, a felicitat pentru implicare funcționarii din cadrul instituției călărășene și a mulțumit pentru sprijin Ministerului Turismului: ” O mare reușită a echipei pe care o coordonez la Consiliul Județean Călărași! Eforturile noastre s-au materializat astăzi în semnarea contractului de finanțare pentru portul turistic. Împreună punem Călărașiul pe harta turistică a Europei! Portul turistic devine realitate, la Călărași, datorită unor oameni cu viziune și cu dorința de a lăsa comunității o frumoasă moștenire.

Ne onorează prezenţa, astăzi, la Călăraşi a domnului ministru. Faptul că domnia sa este aici confirmă munca uriaşă depusă de echipa Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, coordonată de preşedintele Vasile Iliuţă.”

Unii au citit și asta: