Călărași: S-a semnat proiectul pentru o nouă Creșă Săptămânală

Miercuri, 23 decembrie 2020, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, a fost semnat un nou contract de finanțare.

Finanțarea se va face din Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Proiectul cu titlul „Dezvoltarea infrastructurii educaționale antepreșcolară și preșcolară din municipiul Călărași – Creșa săptămânală”, este finanțat din Axa Prioritară 4.4 destinată dezvoltării învățământului antepreșcolar și preșcolar, valoarea sa totală fiind de 5.022.672,42 lei (aproximativ 1 milion euro), cofinanțarea la cheltuielile eligibile din partea beneficiarului fiind de 2% (93.390,29 lei).

Proiectul își propune ca la sfârșitul celor 18 luni de lucrări de construcții să se realizeze construirea unui corp nou de creșă situat în vecinătatea creșei existente, destinat utilizării de către 68 de copii (4 grupe a cate 17 copii fiecare), cu un regim de înălțime Parter + Etaj, cu o arie construită de 547,95 m2.

Construcția va fi dotată cu instalații sanitare, electrice, de încălzire și apă caldă menajeră, instalații pentru detecție incendiu, instalații de hidranți interiori și exteriori, stație de pompare pentru instalația de hidranți interiori.

Noua creșă va fi dotată, conform destinației sale cu mașini de spălat rufe, uscătoare rufe, mașini de spălat vase, lăzi frigorifice și frigidere, plită electrică și cuptor, paturi pentru copii, mese, scaune, dulapuri pentru sala de mese etc. Curtea va fi amenajată cu spatii verzi și alei pietonale.

Unii au citit și asta: