in

Călărași: Scad cazurile Covid. Care este rata de incidență în municipiul Călărași

Vineri, 19 noiembrie 2021, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 17433 de la începutul pandemiei, cu 16 cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

686 de cazuri sunt active.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 2 decese.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași în ultimele 14 zile este 2,27.
În municipiul Călărași, au fost confirmate 194 de cazuri în ultimele 14 zile, cu o rată a incidenței de 2,62.

Localitățile cu incidență mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori sunt:
FRĂSINET – 5,14
LUICA – 4,92
VLAD ȚEPEȘ – 4,17
LEHLIU 3,99
CHISELET – 3,84
ALEXANDRU ODOBESCU – 3,78
SOHATU – 3,77
FUNDULEA – 3,69
BELCIUGATELE – 3,42
GRĂDIȘTEA – 3,23
MUNICIPIUL OLTENIȚA – 3,05

Ulmu și Gurbănești sunt singurele localitate din județ care nu au înregistrat cazuri de Covid-19 în ultimele 14 zile.

Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise, astfel încât să acopere nasul și gura, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu următoarele excepții:
◾Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
◾Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
◾Deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției;
◾Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Măsurile instituite nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare.

Vaccinarea este cea mai sigură modalitate de a ajuta sistemul imunitar să dezvolte protecție împotriva virusului (SARS COV-2) care cauzează COVID-19.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus și vaccinarea sunt singurele soluții pentru a ține sub control răspândirea epidemiei.
Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alexandru Vasile, despre situația deșeurilor de la Ulmeni

Locurile de joacă din Călărași au fost dezinfectate