Călărași: Stadiul lucrărilor de modernizare pentru strada Grivița

Primăria Călărași informează că se continuă lucrările de modernizare pe strada Grivița, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât și din punct de vedere al infrastructurii de rețele de energie electrică și date, prin trecerea lor în subteran. Infrastructura de apă și canalizare a fost deja modernizată, lucrările în curs fiind o continuare firească a investițiilor.

Lucrările fac parte din strategia de dezvoltare durabilă pe care o implementează administrația publică locală și presupun realizarea unui sistem rutier nou (carosabil și trotuare, locuri de parcare, lărgirea la trei benzi pe unele tronsoane etc) pe o lungime de 2.534 ml și realizarea unei rețele de fibră optică (pentru sistemul de semaforizare pe care PMC îl va amenaja cu ajutorul fondurilor europene) și a unei noi rețele de iluminat public.

Concomitent cu aceste lucrări, distribuitorul de energie electrică și operatorii de cablu și internet realizează propriile lucrări de modernizare a rețelelor, prin introducerea lor în subteran.

În acest moment, stadiul lucrărilor este următorul:

* s-a turnat stratul de bază de asfalt între Cuza Vodă și Dobrogei
* se lucrează la montarea pavelelor pe trotuare între Cuza Vodă și Eroilor
* s-a finalizat rețeaua de iluminat public între Cuza Vodă și Pompieri
* se lucrează la trotuare între Pompieri și Dobrogei și urmează și lucrările pe trotuare între Dobrogei și Portului
* s-a finalizat rețeaua de distribuție electrică între Cuza Vodă și Al. Sahia, iar între Al. Sahia și Pompieri mai sunt de scos stâlpii vechi (95% finalizat), între Dobrogei și Libertății – 90% finalizat, între Libertății și I.L. Caragiale – 80% finalizat, între I.L. Caragiale și București – finalizat 45%.

Unii au citit și asta: