Călăraşi: Start în Turul Dunării pe bicicletă

Luni, 24 iunie, voluntarii echipei Cycling Romania au pornit să promoveze malul românesc al Dunării, într-un tur pe biciclete, urmând ca aceştia să investigheze peste 800 KM de-a lungul Dunării, până pe 9 iulie.

Startul s-a dat, simultan, din Călăraşi şi Oraviţa, 32 de tineri români şi bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 judeţe riverane Dunării pentru a le promova apoi pe un portal naţional de cicloturism, în limba română şi limba engleză.

La evenimentul de la Călăraşi, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, a venit cu bicicleta sa, transmiţându-le organizatorilor felicitările sale pentru această iniţiativă. Prezent la acţiune, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Bogdan Georgescu, şi-a exprimat speranţa că astfel de iniţiative sunt de natură să facă mai cunoscut judeţul Călăraşi în ţară şi Europa.

În prima săptămână a turului, tinerii vor aduna informaţii despre trasee care pot fi parcurse cu bicicleta şi despre gradul lor de dificultate. De asemenea, vor fi evidenţiate obiectivele turistice şi oportunităţile de cazare, precum şi zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării.

În a doua săptămână, între 30 iunie şi 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde informaţiile culese vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal naţional care va promova România drept destinaţie pentru cicloturism. România va fi,. Astfel, aşezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română şi engleză.

Zilnic, poziţia cicliştilor înscrişi în această acţiune poate fi urmărită la adresa web: www.turuldunarii.cyclingromania.ro

Unii au citit și asta: