Călăraşi: sute de viroze respiratorii şi pneumonii. Gripa încă n-a venit

In ultima saptamana din luna octombrie, la nivelul judetului Calarasi s-a inregistrat un numar total de 872 cazuri Infectii Respiratorii Acute (ARI).

Cele mai multe cazuri s-au inregistat la grupa de virsta 0-4 ani, urmata de grupa de virsta 5-14 ani, numarul cazurilor cu virsta 0-14 ani reprezentind peste 73 % din numarul total al cazurilor inregistrate.

Desi si in aceasta saptamana ponderea cea mai importanta a cazurilor continua sa se inregistreze la grupa de virsta 0-4 ani, urmata de grupa de virsta 5-14 ani, se inregistreaza in continuare tendinta lenta de reducere a ponderii cazurilor la copii si cresterea ponderii cazurilor la adolescenti si adulti, precizează dr. Camelia Truică, medic primar epidemiolog.

In acelasi interval la nivelul judetului s-au inregistrat 284 cazuri de Pneumonie, cele mai mari rate de internare pentru cazurile diagnosticate clinic fiind inregistrate la grupele de virsta 0-4 ani ( peste 20 % dintre cazurile diagnosticate au fost internate) si la grupa de virsta peste 65 ani ( peste 30% din cazurile diagnosticate au fost internate).

Nu au fost notificate focare de colectivitate. Nu s-au raportat decese prinA RI/IGripa/Pneumonie. Pina la aceasta data judetul Calarasi se caracterizeaza prin lipsa de activitate gripala.

Unii au citit și asta: